combinatielogo_esf_CS

Het voorbereiden van ondernemingen en hun werknemers op de implementatie en het gebruik van Cybersecurity 2021

Samen met advocatenkantoor Mr. Franklin zijn we door VLAIO en ESF uitgekozen om een opleidingstraject rond Cybersecurity te realiseren in dit ESF Project. De Experten zal als partner deelnemen aan de oproep 539 Cybersecurity (ESF),  met Mr. Franklin als promotor.  Mr. Franklin is een niche advocatenkantoor. In tegenstelling tot de meeste advocatenkantoren zetten zij vooral in op adviesverlening, preventieve maatregelen en opleiding bij hun cliënten. Het geven van opleidingen, zowel inhouse bij ondernemingen als voor externe partijen evenals het publiceren van artikelen en boeken is hierbij een hoeksteen van het kantoor. 

Deze oproep heeft als doel fiscale en juridische ondernemingen en hun werknemers te ondersteunen met een aanbod van gerichte, efficiënte en toegankelijke basisopleidingen om hun maturiteit op vlak van cybersecurity te verhogen. Concreet zullen wij een online opleidingsaanbod uitwerken rond Cybersecurity en GDPR dat:

  • volledig op maat van financiële en juridische organisaties is opgebouwd.
  • online te volgen is, wanneer men wil.
  • de effectieve deelname registreert en een certificaat oplevert bij voltooiing. 
 

Financiële en juridische organisaties delen vaak veel en gevoelige gegevens van hun cliënten

Bij de doelgroepen van zelfstandige ondernemers zoals advocatenkantoren en boekhoudkantoren / accountants is er nood aan aangepaste opleidingen en awareness training rond cybersecurity.  Problemen met de cyberveiligheid houden een risico in voor zowel het eigen kantoor als voor hun cliënten, die vaak veel en gevoelige gegevens delen met deze kantoren. Kennis en informatie over cybersecurity evolueert ook erg snel. Het is niet eenvoudig om via klassieke opleidingen de kennis op een flexibele manier up-to-date te houden. 

Eerst willen we weten waar uw noden concreet liggen 

Aan de hand van een korte digitale bevraging bij financiële en juridische bedrijven brengen we in het ESF project de bestaande voorkennis in kaart en peilen we naar de effectieve en concrete noden. Over welke topics wil men bijleren? Welke sjablonen of documenten heeft men nodig ter ondersteuning van de praktische werking op kantoor? Welke vereisten zijn er qua opleidingsvorm?  De resultaten van de digitale bevraging bespreken we in detail met een kleine, middelgrote en grote juridische en/of fiscale organisatie. Met deze informatie gaan we dan aan de slag om een online opleidingstraject te ontwikkelen volledig op maat van deze doelgroep. 

Looptijd?

1 december 2021 – april 2023

combinatielogo_esf_CS
Translate »